Cătălin Apostolescu, medicul erou de la Matei Balş, primele declaraţii după incendiu. "Am auzit prima dată o voce de bărbat. La 10-15 secunde, strigătul unei infirmiere"

Dr. Cătălin Apostolescu, care se afla de gardă la Institutul Matei Balş vineri dimineaţă când a izbucnit incendiul care a curmat viaţa a cinci pacienţi, a povestit cum s-au desfăşurat acele clipe de groază. 

Întrebat cum se simte după o zi atât de grea, dr. Cătălin Apostolescu a spus că este "stors, foarte obosit". 

Acesta a povestit unde se afla şi ce a auzit când s-a produs incendiul. 

"Întâi am auzit o voce de bărbat, care am presupus că este pacient, pentru că personalul era în mare parte din femei, apoi am auzit şi strigătul unei infirmiere, la 10-15 secunde distanţă. Am încercat să intru în secţie, dar era un fum foarte gros şi  nu am putut înainta. Am ales varianta să încerc să ajut oamenii prin balcon", a spus medicul la Antena 3. 

Acesta a spus, conform sursei citate, că era la 10 metri de salonul unde a avut loc incendiul, dar şi că nu şi-a dat seama de unde provine incendiul. 

"Porniseră sistemele de alarmă, porniseră imediat. Doar fumul împiedica vizibilitatea, curentul a picat în minutele următoare. Cât am fost eu acolo, nu a fost nicio explozie. S-a auzit o bubuitură după câteva minute, dar eu ieşisem deja în balcon şi apelasem deja pompierii. Este un balcon la mezanin. Erau unii pacienţi care încercau să iasă, i-am ajutat. Am încercat să deschid şi alte ferestre, dar era imposibil, pentru că se poate doar dinăuntru, geamurile fiind termopan. 

Am încercat să intru prin altă parte, dar nu am putut din cauza fumului. Colegii mei deja evacuau din pacienţi. 

În afară de alarmă, erau ţipetele pacienţilor, era un huruit al incendiului probabil, ca un zgomot de fond destul de gros. În acele momente nu am văzut flăcările, abia peste câteva minute, când am trecut în partea cealaltă a pavilionului, am văzut şi flăcările", a mai spus dr. Cătălin Apostolescu. 

Acesta a mai spus şi că în salon erau doar trei paturi, toate ocupate, şi că focul ar fi fost undeva în mijlocul camerei. 

"Ardea şi patul, şi tubulatura, nu doar o persoană. Toţi cei din salon erau bărbaţi. A mai fost o femeie din salonul de lângă care a decedat. A cincea victimă a fost o pacientă care a făcut stop cardiac după ce a fost scoasă din zona incendiului", a mai spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel