Câtă încredere au românii în presă. Studiu IRES

Încrederea românilor în mass-media a crescut de la an la an, în ultimii șapte ani, anul trecut procentul conaționalilor cu puțină și foarte puțină încredere în presă scăzând cel mai mult, până la 47%. În același timp, în luna februarie a anului curent, mai mult de jumătate (51%) dintre participanții la studiul IRES spuneau că au puțină sau foarte puțină încredere în mass-media. De încredere mai ridicată se bucură presa în rândul persoanelor cu vârsta între 51 și 65 de ani, în timp ce tinerii între 18 și 35 de ani sunt cei în rândul cărora se manifestă cel mai scăzut nivel de încredere. 

Potrivit unui studiu IRES citat de revista „Sinteza”, încrederea românilor în mass-media se situează foarte jos, 2013 fiind anul în care conaționalii noștri au grațiat și au creditat instituția cel mai mult.

Astfel, peste jumătate dintre românii chestionați au răspuns în 2013 că au multă și foarte multă încredere în presă (51%). La polul opus se află 2016, an în care românii au răspuns în procent de doar 40%, cel mai mic din perioada analizată, că au încredere multă și foarte multă în mass-media.

Totodată însă, anul trecut procentul conaționalilor cu puțină și foarte puțină încredere în presă a scăzut cel mai mult, până la 47%, după ce cu doar un an în urmă lipsa de încredere i-a cuprins pe 53% dintre aceștia. Cea mai puțină încredere în instituție au avut-o românii în anul 2010, când 54% dintre ei au răspuns negativ la întrebarea IRES referitoare la creditarea presei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel