Cât va rezista Guvernul Cîţu. Chirieac: Atunci vom avea un alt prim-ministru

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă Guvernul Cîţu va rezista patru ani sau mai puţin. 

"Anul viitor vom avea un alt prim-ministru şi un alt guvern. Nu ştiu dacă va fi aceeaşi coaliţie. Din punct de vedere al logicii parlamentare, ori se va întâmpla ceva până la 1 iulie, ori dacă nu în toamnă, octombrie-noiembrie, sigur vom avea o altă configuraţie. 

Fiindcă sunt mari disensiuni în PNL. Practic USR a luat prizonier Guvernul României şi Partidul Naţional Liberal, iar credinţa lor e să ia prizonieră toată România. Ori lucrul acesta, mai devreme sau mai târziu, va întâmpina o opoziţie din partea factorului politic, a cetăţeanului la un moment dat... Disensiunile sunt puternice în coaliţie. Nu mizez pe PSD să facă o opoziţie aşa cum se spune, nu am niciun motiv să spun că va face o opoziţie viguroasă, dar  nici nu va participa chiar direct la procesul de guvernare. Dar situaţia economică e atât de gravă -  că despre asta vorbim până la urmă - încât nu se poate altfel. Personajele cu care USR defilează acum sunt cu mari semne de întrebare", apreciază analistul politic Bogdan Chirieac.

Întrebare cheie legată de USR PLUS

"Eu am semne mari de întrebare vizavi de acest partid - e singurul care-mi ridică semne de întrebare - în rest PNL va încerca să dea o garnitură cât mai bună posibil, poate să renunţe la câţiva mediocri cunoscuţi în Guvern şi persoane care le-au adus un mare deficit de imagine; UDMR vine cu specialişti, nu asta e problema, dar marele semn de întrebare este ce vor să facă în România USR PLUS.

Şi ca să dăm un 'gust' de ceea ce vor să facă, nu am înţeles obstinaţia cu care au cerut Ministerul Justiţiei. PNL-ul a renunţat la  unul dintre cei mai buni miniştri de Justiţie, la Cătălin Predoiu şi au anunţat din capul locului: fără discuţie, desfiinţează Secţia Specială. Dar ce vrei să faci? Să transformi din nou justiţia într-un instrument de poliţie politică? Care este planul?", se întreabă Bogdan Chirieac, într-o intervenţie telefonică la România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel