Cât timp durează pentru a elimina complet alcoolul din organism. Te așteptai la următorul răspuns?

Foto Pexels
Foto Pexels

Știm cu toții că un consum de cantități mari de alcool nu este sănătos sau bun pentru organism din multe motive. Indiferent dacă vă distrați prea mult de câteva ori pe an și simțiți totul în dimineața următoare, fie că vă răsfățați cu câteva băuturi în timpul săptămânii cu efecte minime, este posibil să fiți curios care este timpul pentru eliminarea alcoolului din organism.

Asimilarea alcoolului se bazează parțial pe obiceiurile individuale de consum de alcool ale unei persoane, precum și pe structura lor genetică, spune Suneet Singh, medic de urgență și director medical al CareHive Health din Austin, Texas.

Potrivit dr. Singh, marea majoritate a alcoolului pe care îl bem este metabolizat de ficat, în timp ce o cantitate foarte mică este digerată complet, fără efecte secundare.

„Drumul pe care îl parcurge alcoolul de la consum până la eliminare implică un proces de asimilare care începe mai întâi în stomac, unde diferite enzime încep ciclul general de descompunere”, explică el. „Majoritatea alcoolului trece nealterat în intestinul subțire, unde are loc absorbția în fluxul sanguin, iar la atingerea fluxului sanguin, alcoolul este transportat predominant către ficat, unde are loc peste 90% din metabolizarea sa.”

Dacă ești îngrijorat de cât de mult alcool este în organism, deoarece trebuie să conduci acasă sau să lucrezi a doua zi, factorii genetici, nivelurile de enzime, cantitatea de alcool și puterea alcoolului joacă un rol în alți factori, cum ar fi vârsta, masa corporală și sănătatea generală, precum și modul în care este testată, spune dr. Singh.

În general, totuși, alcoolul poate fi detectat:

În sânge timp de până la 12 ore, Pe respirație timp de 12 până la 24 de ore.

În salivă timp de...

Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel