Urmărește emisiunea live


Cât îi costă pe românii din Marea Britanie școala copiilor

Site-ul Anglia mea, dedicat comunității de români din Marea Britanie, a făcut o cercetare și a aflat cât îi costă pe români școala copiilor. 

40% cheltuie sub £500 an/copil, 25% cheltuie între £500 și £1000/an/copil, în timp ce 29% cheltuie între £1000 și £2000/an/copil.

În Marea Britanie, școala este obligatorie începând cu vârsta de 5 ani și până la 16 ani,  fiind gratuită. Școala primară coincide intervalului de vârstă 4-11 ani, iar "secondary school" este pentru elevii între 11-16, maximum 18 ani. Colegiile sunt pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 16-19 ani, mai departe tinerii pot opta pentru Universitate. Dacă părinții aleg o școală privată, taxele anuale sunt cuprinse între 13.000 de lire și 30.000. 

Foarte mulţi părinţi decid să completeze programa școlară a copilului cu activităţi și cursuri suplimentare gen dans, teatru, muzică, artă, limbi străine, tenis și altele care au costuri suplimentare. În medie, aceste cursuri costă aproximativ £24/oră, neincluzând echipamente și transport.

În UK cele mai ieftine activităţi extracuriculare sunt gimnastica, teatrul, dansul și karate, cu un cost mediu de £9.00/oră. Cele mai costisitoare sunt cursurile de călărie, pianul și limbile străine cu o medie de £35.00/oră.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel