Cât de respectate sunt drepturile copilului în țări cu tradiție în democrație

Eduard Pascu / 14 mai 2019 / 08:38 Salveaza PDF Comentarii
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Mai multe ţări dezvoltate prezintă grave lacune în respectarea drepturilor copiilor, Regatul Unit şi Noua Zeelandă înregistrând rezultate inferioare Siriei şi Coreei de Nord în raport cu venitul naţional, indică un raport al ONG-ului olandez KidsRights, citat marţi de AFP.

Cazurile de discriminare din Regatul Unit şi Noua Zeelandă faţă de tineri migranţi, precum şi lipsa de protecţie oferită copiilor săraci plasează cele două ţări pe poziţiile 170 şi 169 în clasamentul anual realizat de KidsRights, o organizaţie olandeză pentru apărarea drepturilor copiilor.

Clasamentul este realizat pe baza datelor ONU.

''Evident, situaţia din Regatul Unit este mai bună decât în Afganistan şi Siria, dar clasamentul este relativ la poziţia lor. Ţinând cont de situaţia lor economică şi democratică, este frapant că ţări dezvoltate atât de bogate'' obţin un asemenea scor, a declarat Marc Dulleart, fondatorul şi preşedintele KidsRights.

Thailanda şi Tunisia se plasează pe poziţiile 14 şi 15 întrucât, în pofida resurselor limitate, aceste ţări ''au mizat totul pe generaţia următoare'', a adăugat Dulleart.

În fruntea clasamentului se află Islanda, care este urmată de Portugalia, Elveţia, Finlanda şi Germania. Olanda, Belgia şi Franţa ocupă locurile 6, 7 şi 8 în acest clasament.

Vezi și: Londra, Berlinul şi Parisul fac apel la încetarea ''escaladării militare'' în regiunea siriană Idlib

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25