Cât de grav este sindromul plămânului alb. Dr. Adrian Marinescu: Nu este un virus

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Sindromul plămânului alb ridică mari probleme la nivel mondial. De ce China este principala sursa de boli noi. Dr. Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă. 
 

Boala plămânului alb cauzată de Mycoplasma pneumoniae. Aceasta este o bacterie mică, fără perete celular, care poate cauza infecții respiratorii la oameni. Este cunoscută pentru a produce pneumonia atipică, adică o formă de pneumonie care poate avea simptome mai ușoare și se manifestă adesea sub forma unui sindrom respirator mai general.

Cum apar astfel de boli necunoscute. "Există dintotdeauna"

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a vorbit în exclusivitate la DC MEDICAL despre boala plămânului alb. Medicul trage un semnal de alarmă cu privire la simptomatologia bolii. 

”Discutăm despre Mycoplasma pneumoniae care nu este un virus, ci este o bacterie, numită bacterie atipică și pe care noi o avem dintotdeauna. Evoluția nefavorabilă către plămânul alb ține de faptul că simptomatologia persistă destul de mult și este trenantă. Pacientul duce boala pe picioare și în momentul în care se pune diagnosticul și nu ia tratamentul corespunzător, există riscul de a evolua către o formă severă care presupune insuficiență respiratorie și complicații majore, în primul rând la nivel pulmonar. 

De multe ori are simptomatologia unei răceli, dar nu își poate da seama de mai mult de atât și de faptul că poate să fie o aprindere pulmonară cu pneumonie. Pneumonia în sine e o complicație care pleacă de la infecția virală sau bacteriană. În cazul acesta vorbim de o bacterie atipică Mycoplasma pneumoniae”, a explicat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Cât de gravă este situația, de fapt. Reprezintă o amenințare și pentru noi? Persoanele la risc, monitorizare prudentă

... 

Citiți mai departe pe DC Medical.ro: https://www.dcmedical.ro/sindromul-plamanului-alb-pneumonie-plaman-alb-adrian-marinescu_647745.html?fbclid=IwAR3dA656Y9DUUwS0hCyaGrOE2iHkd0l1PWY5eYalXs69vR95u5HOWFQtXD8 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel