Cât costă un ministru de externe? Boris Johnson, sumă imensă pentru un discurs la New York

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a primit 100.000 de lire pentru un discurs la New York.

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a fost plătit cu aproape 100.000 de lire pentru un discurs de două ore la un eveniment desfăşurat la New York la începutul lui noiembrie, relatează joi Press Association. Onorariul primit, care este mai mare decât salariul său anual de parlamentar, a fost plătit de GoldenTree Asset Management, conform datelor din Registrul de interese, în care legislatorii britanici trebuie să declare toate veniturile extrasalariale.

Potrivit acestor date, Johnson a încasat pentru discursul din 2 noiembrie cu 94.508 lire sterline, iar deplasarea şi cazarea i-au fost plătite tot de firma de investiţii. Salariile anuale ale deputaţilor britanici sunt de 77.379 de lire, din aprilie a.c. Boris Johnson mai primeşte lunar câte 23.000 de lire pentru a scrie un articol săptămânal pentru o publicaţie.

În plus, în ultimele două luni a mai încasat aproape 9.500 de lire din drepturi de autor, care trebuie adăugate celor 18.000 de lire deja primite anul acesta de la edituri. Cu încă 2000 de lire primite pentru un alt editorial într-un alt ziar, veniturile încasate de Boris Johnson anul acesta în afara parlamentului s-au ridicat la circa 244.000 de lire, notează PA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel