EXCLUSIV  Cât costă o bere? Vâlcu, întrebare pentru Bulai: Ai da banii ăştia?

Fotografie de la Engin Akyurt, Pexels
Fotografie de la Engin Akyurt, Pexels

Cât ai fi dispus să plăteşti pentru o bere? 

Jurnalistul Val Vâlcu şi Alfred Bulai au abordat un subiect extrem de popular, cu doar câteva ore înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar, în cadrul emisiunii Nod în Papură. 

"Cât costă o bere? Întrebări grele astăzi. Îi mai întreabă pe politicieni cât e o pâine, cât e o călătorie cu metroul. Dar cât e o bere?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Depinde de unde o cumperi. Dacă o cumperi în România, la pet, e câţiva lei!", a replicat Alfred Bulai. 

"Aşa. Cât ai fi dispus să dai pe o bere?", a continuat Vâlcu. 

"Nu ştiu, habar nu am. Probabil în jur de 7-8-10 lei. Că dacă te duci la cine ştie ce restaurant de fiţe, poate fi şi 40 lei", a spus sociologul. 

"Dar hai să vedem. 12 lire ai da pe o bere? La draft. N-ai da! Atât e o bere în Qatar!", a afirmat jurnalistul. 

"Dacă pleci de la ideea că ţi-e sete şi e cald afară... poate dai!", spune Alfred Bulai. 

Iată dialogul în continuare: 

Vâlcu: În Anglia ţi-o fi frig, nu ţi-o fi sete. Dar în Qatar... 

Bulai: Când m-am dus eu în Anglia prima dată, în 1993, făceam mereu calcule, cât e în lei, cât e în lire. M-am dus cu două genţi, în una era mâncare, că eu am zis că englezii nu au mâncare. Mi-am luat conserve. Îţi dai seama? Dacă mă filma cineva făcea super film. Mi s-a rupt şi geanta... Conservele de carne erau mai ieftine în Anglia decât în România, dar eu am văzut abia acolo. Întotdeauna făceam calculul cât ar fi în lei, ca şi cum conta asta... Atunci nu erau scumpe băuturile în Anglia. S-au scumpit toate. Sigur că în Qatar ţi se face marea favoarea că te lasă să bei patru beri, că nici asta nu te lăsa. 

Vâlcu: Deci stai. Că berea era 12 lire la Campionatul Mondial care începe astăzi, dar cu două zile înainte a fost interzisă de tot. Deci au rămas ăia cu berea în butoi. 

Bulai: Calumea. Lasă, că se dă pe sub mână berea şi acolo. Fie vorba între noi, e o dovadă de cretinism a celor care organizează campionatul mondial. Nu ai de ce să bagi o asemenea ţară. E un alt model cultural, dacă vrea acceptă regulile noastre, dacă nu, nu. Acest gen de tratament, care mă obligă să mă adaptez unui model cultural, este aberant. La noi, de exemplu, în spaţiul nostru european, creştin, îi lăsăm pe musulmani să folosească propria religie, să mănânce ce vor. Nu prea e normal... 

Vâlcu: Temerea poate e că dacă bea ăla din stânga, bea şi ăla din dreapta, poate bea şi ăla din mijloc, care e qatarez... 

Bulai: Dacă au încredere în religia lor, nu ar trebui să aibă temeri din astea! 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Restricții pentru suporteri la Campionatul Mondial din Qatar: Fără săruturi, bere și carne de porc / Ce alte reguli le mai sunt impuse oamenilor

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar începe pe 20 noiembrie, cu o premieră în istoria competiției: va fi pentru prima oară când campionatul se va desfășura la finalul anului, asta din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii.

La această ediție a CM vor fi 64 de meciuri, echipele fiind împărțite în opt grupe, a câte patru echipe. Primele două echipe clasate în fiecare grupă se vor califica în faza optimilor de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel