Cât costă CFR să crească viteza pe un tronson de 19 de kilometri

Pixabay
Pixabay

CFR va investi în mai multe lucrări de întreținere, pentru a crește viteza de circulație a trenurilor.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" anunţă investiţii de peste 26 milioane de lei, din fonduri bugetare, pentru lucrări de întreţinere între staţiile Cilibia şi Făurei, în vederea ridicării restricţiilor de viteză şi creşterea vitezei de circulaţie la 120 km/h, pentru trenurile de călători.

Potrivit unui comunicat de presă al operatorului feroviar naţional, Sucursala Regională CF Galaţi (SRCF Galaţi) a lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de întreţinere a suprastructurii căii ferate între staţiile Cilibia - Făureri, pe firul II, de la km 148+700-167+700, anunță Agerpres.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de întreţinere este de aproape 26,03 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat, alocate CFR SA pentru anul 2021.


Durata contractului de execuţie a lucrărilor va fi de 250 de zile


Anunţul de participare la licitaţia deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor este 5 aprilie 2021.

Compania feroviară menţionează că lucrările de întreţinere a suprastructurii căii ferate între staţiile Cilibia - Făureri, pe firul II, km 148+700-167+700, sunt cuprinse în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli (BVC) al SRCF Galaţi, la capitolul "Întreţinerea şi funcţionarea/exploatarea infrastructurii feroviare publice", cu finanţare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare şi confort, prin creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători la 120 km/h.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy