EXCLUSIV  Castrarea chimică, ALTERNATIVĂ la închisoare. Adevărul despre procedura pe care mulți o cer

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu vrea castrarea chimică a pedofililor pentru a preveni recidivele. El își argumentează proiectul prin exemplul Germaniei, unde, conform statisticilor citate în expunerea de motive, recidiva în cazul violurilor s-a redus de la 84% la 3% după ce s-a aplicat această metodă.

”Un om nu poate fi pedepsit de două ori pentru aceeași faptă. Dacă va fi pedepsit cu închisoarea, nu poate agresa sexual pe nimeni. Atunci, nu se impune castrarea chimică sau orice altă manevră medicală, care se face doar cu consimțământul persoanei supuse acelei manevre. În cazul castrării chimice, exista ca variantă, de exemplu, în Anglia, unde în locul pedepsei cu închisoarea li se oferea persoanelor homosexuale această variantă: adică ori alegeau să-și înfrâneze pornirile sexuale prin modificarea chimică a libidoului, deci o intervenție chimică prin care se blocau hormonii masculini, ori alegeau închisoarea. Pedeapsa era astfel cu suspendare, sub condiția pe care cel învinuit o solicita ca să primească această castrare chimică. Altfel, nu se acceptă pedepse fizice de castrare. Este un procedeu solicitat de cetățean ca acel politician să poate beneficia de o pedeapsă mai ușoară. Cât timp este în închisoare, cel învinuit nu poate fi castrat chimic. Când iese din închisoare, și-a ispășit deja pedeapsa.” a precizat jurnalistul Val Vîlcu, pentru DCNews.

[citeste si]

Acesta a explicat că ”ține de drepturile fundamentale ale omului, nici măcar consiliere psihologică nu poate fi oferită fără dorința persoanei. Un deținut nu poate fi obligat nici la terapie și la nicio altă procedură medicală fără acordul lui”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel