"Câştigă România!" TVR 2, ediţie specială de Ziua Europei

Ana-Maria Brânză, Diana Cavallioti şi Zoli Toth intră în concursul de cultură generală de la TVR 2 pentru a aduce bucurie unor elevi olimpici.

Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei, iar Virgil Ianţu, gazda emisiunii „Câştigă România!" a pregatit telespectatorilor TVR 2 o ediţie specială, alături de trei români care ne-au reprezentat cu mândrie în Europa şi în lume. Sumele obţinute în ediţia specială „Câştigă România!" se vor duce către trei elevi olimpici, drept răsplată a efortului pe care îl fac pentru a duce numele României în cele mai renumite concursuri.

Miercuri, 9 mai, de la ora 20.00, în platoul „Câştigă România!" vor răspunde la întrebări de cultură generală trei români de care suntem mândri: scrimera Ana-Maria Brânză, campioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la ediția din 2016 de la Rio de Janeiro, de două ori campioană mondială pe echipe și de șapte ori campioană europeană. Concurent este si actriţa Diana Cavallioti, eroina filmului "Ana, mon amour", producţie care anul trecut a primit "Ursul de argint" pentru cea mai buna realizare artistică, la Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.
Vă mai amintiţi de Eurovision 2005? Printre invitaţii lui Virgil Ianţu se numără şi artistul Zoli Toth, care în urmă cu 13 ani, alături de trupa Sistem și Luminița Anghel, urca România pentru prima dată pe "podiumul" Eurovision şi aducea iubitorilor muzicii merituoasa "medalie de bronz".

O ediţie de care o să vă bucuraţi

"Va fi o ediţie dinamică dar şi distractivă, cu multe întrebări de cultură generală. M-am bucurat să îi revăd pe Ana-Maria Brânză, Diana Cavallioti şi Zoli Toth, români care au făcut performanţă în Europa, pe care îi cunosc şi îi apreciez mult. Pe 9 mai, nu rataţi o ediţie de care o să vă bucuraţi!", a spus prezentatorul Virgil Ianţu.

"Va fi o ediţiedeosebită în care Ana Maria Brânză, Diana Cavallioti şi Zoli Toth se vor duela în cunoştinţe de cultură generală pe teme despre România, iar sumele câștigate de participanţi vor fi folosite pentru a susţine trei copii olimpici într-o minivacanţă de trei zile la Bruxelles. Elevii vor vizita Parlamentul European, într-un tur organizat cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe", a spus Diana Pascal, producătorul emisiunii.

Producție 100% românească, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!" este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 al cărei prezentator este Virgil Ianţu. În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți. Calculatorul alege de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare, iar misiunea celor aflați în concurs este să ajungă într-un județ, tot de graniță. Pentru a merge mai departe, participanții trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec". Concurentul care reușeşte să câștige zece ediții consecutive, maximum de ediții la care poate participa prin regulament, intră și în posesia Marelui Premiu "Câștigă România", un autoturism.

[citeste si]

„Câștigă România!"a devenit una dintre cele mai cunoscute emisiuni de gen din Romania, iar emisiunea a fost remarcată şi la nivel internațional. Anul trecut, emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piața internațională sub numele de „Win your country", iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Anul acesta concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel