Cascadorii râsului în Gorj. Au defrișat "din greșeală" o pădure

O întâmplare reală petrecută în pădurile Gorjului ar putea face parte cu succes în categoria "Cascadorii râsului". 

Bancurile cu olteni au trecut granițele României, dar ce s-a întâmplat recent în Gorj întrece orice închipuire. Situația pare comică, dar întâmplarea este reală.  După ce au ras o pădure întreagă în Gorj, silvicultorii au realizat că partida în care s-au făcut defrişările nu avea numărul 1238, ci 1420 şi se învecina cu 1238. Practic s-a greşit tarlaua.

Citește și: Codul Silvic a fost adoptat de deputaţii

Potrivit pandurul.ro defrişările s-au făcut la începutul lui iunie 2013.Șeful de district, Constantin Vrăncuţi, nu s-a dus în teren pentru a le arăta muncitorilor ce pot să taie şi ce nu şi să facă o predare/primire a partidei cu pricina. Înainte ca aceştia să doboare arborii la pământ, şeful lor de echipă, Mihai Florin Cioboată, a întocmit împreună cu Vrăncuţi şi cu pădurarul Eugen Bululete un proces verbal de predare spre exploatare, precum şi de marcare cu ciocanul silvic pătrat a arborilor care puteau fi tăiaţi legal. Actele s-au făcut însă la Ocolul Silvic Tismana, fără o deplasare în teren.

Prejudiciu de 130.000 lei

Șeful de district nu a întocmit actele de constatare la faţa locului cu privire la „greşeala" muncitorilor, el având obligaţia prin fişa postului să depună la sediul Ocolului Silvic documentele de constatare. 

Prejudiciul constatat de anchetatori a fost apreciat la aproape 130.000 de lei, suma fiind plătită de firma pentru care lucrau drujbiştii. Vrăncuţi şi-a făcut însă rost de o adresă de la Ocolul Silvic Tismana şi i-a informat pe anchetatori că el ar fi achitat integral prejudiciul, ceea ce, evident, nu era real. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel