Urmărește emisiunea live


Căsătorii Poarta Sărutului. Sesizare împotriva Primăriei

poarta sarutului
poarta sarutului

Conducerea Primăriei Târgu-Jiu ia în calcul să nu mai oficieze căsătorii la Poarta Sărutului. Decizia vine după ce mai mulți reprezentanți ai mediului cultural au atenționat asupra faptului că respectivul monument este unul funerar, ridicat în memoria eroilor din Primul Război Mondial, precizează viceprimarul municipiului, Adrian Tudor.

Potrivit Agerpres, ultima sesizare în acest sens a fost primită joi de la directorul Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, care a fost prezent la Târgu-Jiu pentru a participa la manifestările ocazionate de împlinirea a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși.

Radu Boroianu a atras atenția asupra acestui fapt și în urmă cu mai mulți ani, pe vremea când era secretar de stat, autoritățile din Târgu Jiu continuând însă tradiția începută acum aproximativ 12 ani.

Noi avem un Consiliu științific al Centrului de Cercetare unde sunt oameni cu pregătire în domeniu, de diferite profesii, dar care au tangență cu actul cultural, o să supunem atenției, așteptăm și alte puncte de vedere. E binevenită o astfel de dezbatere pentru că, în fond, este o provocare în tot ce ne-a lăsat Constantin Brâncuși", a conchis viceprimarul Adrian Tudor.

De aproximativ 12 ani, reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu oficiază căsătorii la Poarta Sărutului atât în noaptea de Revelion, cât și de Dragobete.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel