CASA VERDE 2016. Dolj: Sute de persoane aşteaptă la coadă pentru a depune dosare pentru 'Casa Verde'

CASA VERDE 2016. Sute de persoane aşteptau, luni dimineaţă, la coadă, în faţa sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) din Craiova pentru a depune dosare pentru programul 'Casa Verde'.

CASA VERDE 2016. În acest an, judeţului Dolj i-au fost alocate prin program două milioane lei, sumă care ar ajunge, potrivit reprezentanţilor instituţiei, pentru circa 330 de persoane. Întrucât sediul Agenţiei de Mediu Dolj se află într-o zonă circulată, conducerea instituţiei a cerut IPJ Dolj să trimită echipaje de poliţie pentru a lua măsuri în vederea evitării oricărui incident.

'Cozile sunt ordonate, iar la faţa locului se află şi echipaje de poliţie. Eu am anunţat poliţia în scris, încă de joi, pentru că instituţia se află pe un bulevard foarte circulat şi Doamne fereşte! să se întâmple ceva. Oamenii s-au organizat, au făcut listă, noi am luat o copie de la listă şi intră în ordine, câte zece. Sunt verificaţi câte doi odată: unii colegi verifică dosarul, iar alţii introduc datele online care se transmit direct la Administraţia Fondului de Mediu', a declarat pentru Agerpres directorul Agenţiei Judeţene de Mediu Dolj, Monica Mateescu.

CASA VERDE 2016. Potrivit sursei citate, după ce se înregistrează dosarul în aplicaţie, este generat un număr de ordine de către calculator, număr care este comunicat persoanei care trebuie să aştepte validarea finală de la Bucureşti.

'La noi se face numai verificarea preliminară, ca să nu existe documente lipsă sau să nu fie în termenul de valabilitate impus de lege şi să riscăm să fie respins dosarul, pentru că pe noi ne interesează ca oamenii să îşi ia banii, nu să scăpăm repede de dosare. Verificarea se face destul de uşor. Noi am început azi (n.red: luni) la ora 8,30, iar în circa o oră şi jumătate au fost introduse peste 20 de dosare în calculator. Nu avem un ritm impus, este în funcţie de cum se transmite online, pentru că durează mai mult până se introduc datele în calculator', a mai spus Monica Mateescu.

CASA VERDE 2016. Potrivit sursei citate, suma alocată de la nivelul Administraţiei Naţionale a Fondului de Mediu pentru judeţul Dolj, în funcţie de numărul de locuitori, este de două milioane lei, iar în momentul în care se ajunge la această sumă în aplicaţie nu se mai pot introduce cereri.

'Dacă se cer numai dosare cu 6.000 lei pentru panouri presurizate se ajunge la un număr de 330 de dosare. Este vorba de programul 'Casa Verde' clasic, cel pentru panouri solare şi pompe de căldură, partea referitoare la centrale termice pe peleţi s-a scos. S-a vorbit şi despre programul 'Casa Verde Plus', care se referă la izolarea termică eco, vopsele eco, dar la acela nu s-a dat drumul', a mai declarat pentru Agerpres directorul Agenţiei Judeţene de Mediu Dolj.

CASA VERDE 2016. Mateescu a mai afirmat că, din 17 octombrie, va începe şi Programul 'Casa Verde' pentru persoane juridice (unităţile de cult, unităţile administrativ teritoriale, şcoli, spitale) care va dura 10 zile pentru şi pentru care dosarele se vor depune direct la Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel