EXCLUSIV  Casă sau apartament? Gata cu BOOM-ul imobilar? Pentru ce români vin vremuri grele. Peiu are toate răspunsurile

Foto Pexels
Foto Pexels

Analistul economic Petrișor Peiu susține că mulți români vor trăi „vremuri grele”. De asemenea, în opinia acestuia, boom-ul imobilar nu va continua pentru mult timp.

„Pensionarii vor fi sacrificați mulți ani de acum înainte, dacă rămâne aceeași politică. Vom avea, în continuare, subfinanțate Educația și Sănătatea, adică vom avea criză în sănătate, de medicamente, de acces la servicii medicale semnificative. Prețul pentru aceste împrumuturi se va plăti. Că nu va fi o criză economică în sensul definiției de la carte... nu va fi, adică două trimestre succesive de recesiune, dar multe categorii vor trăi vremuri grele”, a spus Petrișor Peiu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

Boom-ul imobiliar, în opinia lui Petrișor Peiu, nu va continua pentru mult timp

„Boom-ul imobiliar se va transfera în alte zone, mai ales în zona de servicii. Nu cred că boom-ul imobiliar va mai continua mult timp”, a subliniat acesta. 

Prețul locuințelor din București a crescut în ultima perioadă, „va crește până se va atinge acel echilibru, până când cei care caută locuințe sau birouri nu vor mai plăti. Să nu uităm că piața de birouri nu mai este într-o mare creștere”, a mai zis Petrișor Peiu. 

Unele locuințe își pierd din valoare, mai ales blocurile vechi. Câștigă foarte mult casele pe teren, pe pământ, și tot ce este în jurul Bucureștiului. Vor apărea multe chestiuni în viitor. (...) Ți-ai cumpărat o casă, dar să poți să-ți permiți să o păstrezi va începe să devină o chestiune complicată”, a spus analistul Petrișor Peiu. „Va crește foarte mult costul de reparații. Trebuie să repari acoperișul, să repari o terasă, să zugrăvești din nou etc. Toate acestea vor genera costuri din ce în ce mai mari”, a explicat analistul Petrișor Peiu. 

„În Germania, de exemplu, este o proporție foarte mică a celor care sunt proprietari de locuință. Și am fost foarte curios să aflu de ce: toate costurile generate de întreținere duc la costuri mari”, a mai explicat Petrișor Peiu în cadrul interviului.

VEZI ȘI: Pensii mai mici după 2030! Cutremur pentru buzunarele românilor! Cu câți bani vor rămâne

Analistul Petrișor Peiu, interviu la DC News TV. Emisiune completă:

VEZI ȘI: Ne așteptăm sau nu la o criză economică în România? Răspunsul lui Petrișor Peiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel