Casa Regală, donație pentru copii

Principele Radu va efectua, joi, o vizită în judeţele Timiş şi Arad, prilej cu care va face o donaţie de carte, informează Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I, într-un comunicat.

Principele Radu va fi prezent în Sânnicolau Mare, la ora 10,00, în sala de sport a localităţii (str. Miron Costin, nr. 8), unde vor fi donate cărţi unor copii din localitate, în vârstă de 7-14 ani. La Pecica, la ora 12,00, principele Radu va lua parte la Casa de Cultură 'Doru Ioan Petescu' la o a doua donaţie de carte, făcută copiilor de aceeaşi vârstă din localitate, precizează sursa citată.

Donaţia este organizată de Curtea Veche Publishing, care a iniţiat în anul 2012 un program naţional de răspândire a cărţii pentru copii în comunităţile locale româneşti, Familia Regală a României încurajând proiectul şi participând la lansările celor 23 de volume care există astăzi în colecţia "Cărţile copilăriei". În judeţul Timiş, vizita principelui Radu pentru lansarea primei serii de nouă volume din colecţia "Cărţile Copilăriei" de la Curtea Veche a avut loc la 30 mai 2013.

Iniţiativa Curtea Veche Publishing şi a Familiei Regale a României vine să continue o alta, "generoasă şi vizionară", din anul 1895, când, sub domnia regelui Carol I şi prin efortul folcloristului Dumitru Stăncescu şi al editorului Carol Müller, a fost pusă temelia colecţiei de carte "Biblioteca pentru toţi", mai informează comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel