125 de ani de AGERPRES sarbatoriți la Palatul Elisabeta

Casa Regală a României va organiza, luni, Seara Palatului Elisabeta dedicată aniversării a 125 de ani de activitate a Agenției Naționale de Presă AGERPRES.

Principesa moștenitoare Margareta și principele Radu au invitat atât echipa AGERPRES, precum și reprezentanții Comisiilor pentru cultură din Parlamentul României și corespondenți ai agențiilor de presă din străinătate să participe la evenimentul care va avea loc, luni, 29 septembrie, începând cu ora 17,00, la Palatul Elisabeta.

Istoria Agenției Naționale de Presă începe la 27 martie 1889, când ministrul de externe, P. P. Carp, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României. Aceasta şi-a început activitatea practic o lună mai târziu, la 11 aprilie, când a expediat la Viena "prima telegramă", în esenţă prima ştire de presă.

De la telegrama de atunci până la ştirile multimedia de acum, AGERPRES a transmis timp de 125 de ani cele mai importante informaţii în România şi în afara ţării.

Citește și: Principele Radu, vizită regală în Marea Britanie. Cine l-a însoțit

Aniversarea AGERPRES a fost marcată, până acum, prin decorarea Agenţiei de către Casa Regală a României cu distincţia "Nihil Sine Deo" în cadrul unei ceremonii desfășurate la Castelul Peleș, prin organizarea unei expoziţii de fotografie despre România, în Londra, la sediul agenţiei de presă Reuters, alături de partenerii de la Reuters, și cu sprijinul Ambasadei României in Regatul Unit, precum şi printr-un eveniment de mare amploare care a reunit în România directori a peste 25 de agenţii de presă din întreaga lume, întâlnire ce a favorizat atât dezvoltarea legăturilor AGERPRES cu partenerii externi, cât și promovarea României ca destinație pentru investiții și turism.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter impartial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel