Casa Regală a dat în judecată Ministerul Mediului

Alteţele Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu
Alteţele Lor Regale, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu

Moștenitoarele Regelui Mihai au dat în judecată statul român.

Principesa Margareta, Principesa Elena, Principesa Sofia, Principesa Maria și Irina Walker au deschis un proces prin care doresc să recupereze banii pe care statul român îi datorează Familiei Regale. 

Romsilva nu a plătit impozite statului român, iar statul s-a îndreptat către proprietar. În acest context, Regele Mihai a dat din buzunar un milion de lei. Acum, moștenitoarele trebuie să-și obțină banii. Regele Mihai putea să aleagă firme private, dar a ales Romsilva pentru ca pădurarii să nu rămână pe drumuri.

Romsilva nu a achitat impozitele și a apărut, la acea vreme, informația că Regele Mihai are datorii de un milion de lei. Le-a achitat, iar acum este firesc demers moștenitoarelor.

Hotărârea magistraților

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bihor, invocată de pârâţi. Declină în favoarea Curţii de Apel Oradea competenţa de soluţionare a cauzei formulate de reclamantul MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI şi continuată de moştenitorii ALTEŢA SA REGALĂ PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI, ALTEŢA SA REGALĂ PRINCIPESA ELENA A ROMÂNIEI (ELENA A ROMÂNIEI, HELENA DE ROUMANIE), ALTEŢA SA REGALĂ PRINCIPESA SOFIA A ROMÂNIEI (SOFIA A ROMÂNIEI, SOFIA DE ROUMANIE), ALTEŢA SA REGALĂ PRINCIPESA MARIA A ROMÂNIEI (MARIA A ROMÂNIEI, MARIE OF ROMANIA), WALKER IRINA prin mandatar TUCA ION în contradictoriu cu pârâţii GARDA FORESTIERĂ ORADEA şi MINISTERUL APELOR ŞI PĂDURILOR, având ca obiect refuz soluţionare cerere acordare compensaţii an 2015. Fără cale de atac Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.03.2018”, au hotărât magistrații.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel