Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dată în judecată!

cnas
cnas

Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer 'sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT'.

'Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care pune în pericol vieţile a mii de pacienţi bolnavi de cancer. Pacienţii sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT. Asociaţia Dăruieşte Viaţă semnalează felul în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate foloseşte proceduri birocratice, neperformante, cu termene neclare, toate acestea având ca efect punerea în pericol a vieţii bolnavului', se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei remis miercuri AGERPRES.

Reprezentanţii asociaţiei afirmă că în data de 7 aprilie 2016 au sesizat, în scris, CNAS cu privire la procedura anevoioasă prin care un bolnav de cancer poate accesa tratamentul medicamentos în cadrul Programului Naţional de Oncologie.

'(...) Pe 1 septembrie, Asociaţia Dăruieşte Viaţa a introdus acţiune în contencios administrativ şi a chemat în judecată CNAS, pentru a obţine drepturile pacienţilor bolnavi de cancer şi de a încerca să găsească soluţia în instanţă', afirmă sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel