EXCLUSIV  Casa lui Iordache, vandalizată de protestatari. Pieleanu: Dacă nu ne săturăm, va trebui să moară oameni pe stradă

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu lansează un avertisment important cu referire la posibilele consecințe ale gestului făcut de protestatarii #rezist la casa deputatului PSD Florin Iordache. 

Profesorul Marius Pieleanu spune că gestul lui Iordache din Parlament nu legitimează actele de vandalism indiferent câtă dezaprobare a stârnit politicianul.

"Indiferent de atitudinea discutabilă a parlamentarului, adică admitem că sunt gesturi indecente care nu se fac în această instituție, eu îl înțeleg pe Florin Iordache pentru că este hărțuit. Inclusiv ce s-a întâmplat la locuința sa arată acest lucru. Reacționăm la nivel societal absolut anapoda și în neregulă. Ok, suntem nemulțumiți de un parlamentar sau altul, dar readuc aminte că avem un instrument care este infailibil și certificat de secole, acela al participării la vot și al alegerii corecte. Dacă oamenii sunt nemulțumiți atât de tare de activitatea domnului Iordache, nu îl vor mai alege peste doi ani. Lucrurile sunt simple: nu trebuie să reacționăm violent la un gest pe care poate că l-a făcut ca reacție a multor umilințe suportate luni de zile", a declarat profesorul Pieleanu pentru DC News. 

Confirmare a războiului româno-român

Sociologul spune că, din păcate, lucrurile nu se vor opri aici.

"E încă o etapă de confirmare a războiului româno - român. Sigur că acest schimb de gesturi va conduce la o escaladare în timp a conflictului și acest lucru este de nedorit. Probabil că, până la urmă, dacă nu ne săturăm, va trebui să moară oameni pe stradă ca să ne potolim odată pentru totdeauna. Până să ajungem la asta, cred că instituțiile statului ar trebui să intervină pentru, că din câte știu, este ilegal ceea ce s-a petrecut la casa deputatului", a adăugat Pieleanu pentru DC News.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel