Casa lui Constantin Noica de la Păltiniş, obiectiv turistic. Planul ministrului Turismului

Florin Răvdan / 28 aug 2019 / 16:32 Salveaza PDF Comentarii

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a anunţat că îşi doreşte să transforme casa lui Constantin Noica din Păltiniş într-un obiectiv turistic deschis tuturor. 

"Cu proprietarii în mod direct eu nu am discutat. Dacă autorităţile publice locale nu reuşesc, o să ne implicăm noi de la centru. Dar în mod normal ar trebui aici, pe plan local, să reuşească. Este un punct de atracţie turistică. (...) În mod normal ar trebui să se implice autorităţile locale, dacă nu o să rezolve autorităţile locale, o să mă implic în mod direct. Dar jobul este al lor", a spus ministrul Trif.

În prezent, casa lui Constantin Noica din Păltiniş este deţinută de Gabriel Liiceanu, potrivit directorului Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu, Silviu Borş. 'Casa era în patrimoniul Bibliotecii. Era o filială a noastră', a declarat directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu.

Turiştii care vizitează staţiunea Păltiniş pot vedea mormântul lui Constantin Noica, aflat în curtea schitului. De asemenea, turiştii pot vedea din exterior cabana unde a stat în ultimii ani ai vieţii filosoful şi eseistul Constantin Noica. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23