Casa lui Ceaușescu, imagini inedite din reședința din Primăverii

Fosta reședință a soților Ceaușescu din Primăverii este deschisă pentru vizitatori în perioada 26 ianuarie - 1 martie. Cu ocazia zilei de naștere a fostului dictator, s-a organizat o expoziție cu obiectele primite cadou de la diverși șefi de state.

Expoziția este inclusă în traseul de vizitare a muzeului și va fi deschisă publicului în perioadă 26 ianuarie -1 martie 2018, de marți-dumnica, între orele 10-17, la sediul Expoziției Permanente Casa Ceaușescu, din B-dul Primăverii nr.50.

Iată câteva dintre cadourile primite de Nicolae Ceaușescu care pot fi văzute: 

Portret, vase din porțelan înfățișând diferite momente din istoria poporului român, masă pentru șah și table, oferită de Hafez El Assad, fostul Președinte al Siriei, machetă celebrului Palat Lahore-palatul oglinzilor, perlă Pakistanului,un paravan din lemn lăcuit lucrat în sidef, oferit de regimul de la Phenian, ceas Quartz Seiko stropit cu aur, o statuetă reprezentând vulturul din bronz, oferit cadou de Președintele S.U.A., Gerald Ford, celebra mașină Paykan Hillman-Hunter, primită cadou chiar în anul fabricației sale,1974, alături de câteva cadouri primite de N.Ceaușescu în ultimii ani ai vieții etc.

 (w670)

Documente

O serie de documente inedite, precum dosarul de cadre, planul desfășurător pe ore al activităților zilei de 26 ianuarie 1968, cu ocazia aniversării unei jumătăți de secol, scrisori de felicitare și albume foto inedite înfățișându-l pe N.Ceaușescu alături de familie, chiar în spațiile actualei expoziții, completează parcusul curatorial, la împlinirea unui secol de la nașterea sa.

Am obținut tarifele pentru persoanele care vor să viziteze Casa Ceaușescu, cu specificația că vizitele se fac doar cu programare prealabilă: 

Adulți cu ghidaj în limba română 35 de lei

Elevi și studenți cu ghidaj în limba română 25 de lei

Adulți cu ghidaj în engleză- 50 de lei

Studenți cu ghidaj în engleză- 40 de lei

Programări la telefon: +40 213 180 989, +40 213 180 986

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel