Casă Iohannis. Curtea de Apel Alba Iulia, amânare

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a dispus joi amânarea cauzei în care locatarii a două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu nr. 29 din Sibiu, ce s-a aflat în proprietatea familiilor Iohannis şi Baştea, încearcă să redevină proprietari ai locuinţelor respective, pe care le cumpăraseră în anii 90 de la Statul Român, în calitate de chiriaşi. 

"La termenul de joi, CA Alba Iulia a dispus amânarea cauzei pentru data de 19 aprilie pentru când se revine cu adresă către CA Piteşti în vederea comunicării dosarului nr. 645/64/2005 împreună cu toate dosarele ataşate acestuia, apreciate ca fiind necesare pentru soluţionarea prezentului litigiu", a declarat purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean. 

De asemenea, instanţa a menţinut dispoziţia referitoare la prorogarea pronunţării asupra cererii de suspendare a judecăţii cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 897/85/2016 aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, formulată de mandatara recurentei Baştea Rodica, la un termen ulterior. 

Pe rolul CA Alba Iulia se află recursul declarat de Rodica Baştea împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu, care a admis cererea de revizuire formulată de locatarii celor două apartamente. 
  
Potrivit soluţiei pronunţată în acest caz de Tribunalul Sibiu în octombrie 2016, postată pe Portalul instanţei, a fost admis apelul formulat de locatarii revizuenţi în contradictoriu cu intimaţii Rodica Baştea, în calitate de moştenitor al defunctului Ioan Baştea, Klaus şi Carmen Iohannis, Statul Român, prin Consiliul Local al municipiului Sibiu, şi SC Urbana SA. 
  
Procesul de revizuire a debutat, potrivit informaţiilor de pe portal, în anul 2009, la Judecătoria Sibiu, iar apelul a ajuns la Tribunalul Sibiu, unde cauza a fost suspendată în noiembrie 2010, până la soluţionarea procesului aflat pe rolul Curţii de Apel Braşov. 
  
Pe rolul Tribunalului Sibiu mai există un dosar în legătură cu acelaşi imobil, în care Rodica Baştea a deschis o acţiune contra statului român, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel