Urmărește emisiunea live


Casa Albă: Israel să pună capăt celor 50 de ani de ocupare a teritoriilor palestiniene

Casa Albă a cerut Israelului să pună capăt celor 50 de ani de "ocupare" a teritoriilor palestiniene, mesaj care confirmă răcirea relațiilor între Washington și Ierusalim.

Șeful cancelariei prezidențiale din SUA, Denis McDonough, a pus la îndoială angajamentul guvernului israelian privind găsirea unei soluții de pace la conflictul din Orientul Mijlociu.

"Israelul nu poate menține la nesfârșit control militar asupra altui popor. O ocupare care durează de aproape 50 de ani trebuie să înceteze", a spus McDonough în cadrul unei întâlniri a lobbyștilor americani pro-israelieni.

Înaltul oficial SUA a făcut referire la declarațiile recente ale premierul Benjamin Netanyahu, dinainte de alegerile parlamentare, când a susținut că va bloca crearea unui stat palestinian.

Alegeri Israel: Washingtonul dă de pământ cu Benjamin Netanyahu, după afișarea rezultatelor

"După alegeri, prim-ministrul a spus că nu și-a schimbat poziția, dar pentru mulți israelieni și pentru comunitatea internațională, astfel de comentarii contradictorii pun la îndoială angajamentul său în fața soluției celor două state. Același efect îl are și afirmația lui cum că ridicarea unor noi așezări are scopul strategic de a diviza comunitățile palestiniene, dar și declarația lui că în Orientul Mijlociu condițiile trebuie să fie mai stabile pentru ca un stat palestinian să fie creat", a mai spus McDonough.

"Nu ne putem preface că aceste comentarii nu au existat niciodată sau că ele nu ridică un semn de întrebare față de angajamentul premierului de a atinge pacea prin negocieri directe", a adăugat McDounough.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel