Casa Albă îi acuză pe republicani de ipocrizie în cazul documentelor confidenţiale ale lui Joe Biden

Foto: Pexels/Casa Albă îi acuză pe republicani de ipocrizie în cazul documentelor confidenţiale ale lui Joe Biden
Foto: Pexels/Casa Albă îi acuză pe republicani de ipocrizie în cazul documentelor confidenţiale ale lui Joe Biden

Republicanii au afirmat că vor colabora cu membrii Congresului dacă cererile de informații sunt făcute cu "bună-credință". Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams, a declarat că "indignarea lor este pur teatru".

Casa Albă i-a acuzat marţi pe republicani de ipocrizie în cazul documentelor confidenţiale găsite la Joe Biden, asigurând că va coopera cu membrii aleşi ai Congresului dacă cererile de informaţii sunt făcute cu "bună-credinţă", transmite AFP, scrie Agerpres.

"Indignarea lor este pur teatru", a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Ian Sams, în timpul unei discuţii cu presa despre descoperirea acestor documente.

După scurgeri în presă, Casa Albă a recunoscut săptămâna trecută că documente din perioada în care Joe Biden a fost vicepreşedintele ţării (2009- 2017) au fost descoperite într-unul din fostele sale birouri din Washington şi în locuinţa sa din Wilmington (statul Delaware).

Şi Trump este anchetat

Cazul este neplăcut pentru că democraţii nu au ezitat să îl critice pe fostul preşedinte republican Donald Trump, vizat de o anchetă judiciară pentru că a păstrat cutii întregi cu documente după ce a părăsit Casa Albă în 2021.

Pentru a reduce la tăcere suspiciunile privind "standarde duble", Departamentul de Justiţie a încredinţat joi investigaţiile acestui caz unui procuror special independent, aşa cum a procedat şi în cazul lui Donald Trump.

Opoziţia republicană a denunţat totuşi lipsa de comunicare a executivului. Profitând de o majoritate limitată în Camera Reprezentanţilor, republicanii au iniţiat o anchetă parlamentară şi au cerut mai multe informaţii."Am primit câteva scrisori de la preşedintele Comisiei de Supraveghere a Executivului despre asta", a spus Ian Sams. "Examinăm aceste scrisori şi vom lua o decizie în timp util". "Vom răspunde cu bună-credinţă, dar ne aşteptăm ca aleşii Congresului să dea dovadă de aceeaşi bună-credinţă" şi "vom denunţa orice ipocrizie exagerată, care ar arăta o lipsă de credibilitate a acestor solicitări", a spus purtătorul de cuvând Sams. 

Republicanii sunt alături de Biden

Potrivit lui Sams, republicanii "pretind că sunt revoltaţi, în timp ce au apărat acţiunile fostului preşedinte".

Purtătorul de cuvânt a insistat şi asupra cooperării preşedintelui Joe Biden cu justiţia, în timp ce predecesorul său a refuzat să returneze arhivele, astfel încât agenţii poliţiei federale au fost nevoiţi să efectueze o percheziţie la reşedinţa sa din Florida pentru a le recupera.

Ian Sams a invocat confidenţialitatea anchetei judiciare, nerăspunzând la întrebări specifice adresate de jurnalişti, a mai scris sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel