Criză diplomatică Turcia-SUA. Mesaj de la Casa Albă

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe
Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe

Casa Albă consideră sancţiunile economice adoptate de Turcia 'regretabile'.

Casa Albă a caracterizat miercuri drept 'regretabile' sancţiunile economice anunţate de Turcia în replică la cele adoptate de SUA, care au făcut din nou apel la eliberarea imediată a pastorului american Andrew Brunson, relatează AFP.

'Tarifele vamale ale Turciei sunt cu siguranţă regretabile şi un pas în direcţia greşită. Tarifele vamale impuse de SUA împotriva Turciei ţineau de interese de securitate naţională. Ale lor vin cu titlu de represalii', a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ea şi-a exprimat regretul că Turcia l-a tratat pe pastorul Brunson, 'despre care ştim că este o persoană foarte bună şi un creştin fervent care n-a făcut nimic rău', într-un mod 'foarte nedrept, foarte rău'. Ea a adăugat că taxele vamale impuse de SUA asupra oţelului turc vor rămâne în vigoare chiar dacă pastorul american va fi eliberat.

Întrebată despre impactul tensiunilor între Washington şi Ankara asupra lirei turceşti, Sarah Sanders a răspuns că SUA 'supraveghează situaţia'. 'Problemele economice ale Turciei sunt fructul unei tendinţe pe termen lung, ceva de care ea este responsabilă şi nu rezultatul unei anumite acţiuni întreprinse de SUA', a subliniat ea.

Vezi și: BERD, teste de stres pentru o prăbuşire cu 40% a lirei turceşti


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel