Casa Albă CONDAMNĂ reținerea a sute de protestatari în Rusia

Luni, 12 iunie, Casa Albă a condamnat reținerea a sute de manifestanți la protestele din Rusia și a cerut eliberarea acestora.

„Statele Unite condamnă cu fermitate reținerea a sute de protestatari pașnici în toată Rusia", a precizat, într-un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer. „Rușii merită un guvern care susține (...) un tratament egal în fața legii și posibilitatea de a-și exercita drepturile lor fără teamă sau represalii", a spus acesta, conform AFP.

Aproape o mie de protestatari, printre care și opozantul principal al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, au fost reținuți în timpul manifestațiilor desfășurate luni în peste o sută de orașe din Rusia, împotriva președintelui Vladimir Putin și a corupției elitelor, transmit agențiile internaționale de presă, potrivit Agerpres.

Manifestanți au fost reținuți în zeci de alte orașe, de la Vladivostok, în Extremul Orient rus, până la Kaliningrad, în vestul țării, și de la Norisk (nord) până la Soci (sud), potrivit asociației de monitorizare anticorupție OVD-Info. Aceasta a contabilizat provizoriu pentru AFP cel puțin 600 de persoane reținute la Moscova și 300 de Sankt-Petersburg.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel