Casa Albă caută să facă o înțelegere pentru petrol cu Venezuela, o aliată a Rusiei

Foto: Pexels
Foto: Pexels

O delegație a Casei Albe a făcut o vizită dictatorului Venezuelei pentru a discuta în privința petrolului pe care țara sud americană îl vinde. 

Mai multe instituții media importante din America au raportat în acest weekend că președintele Joe Biden a trimis o delegație în Venezuela pentru a se întâlni cu dictatorul socialist Nicolás Maduro, pentru a discuta despre cumpărarea petrolului venezuelean, scrie Breitbart

Prețul țițeiului a crescut vertiginos la nivel internațional în lumina războiului dintre Rusia și Ucraina. În timp ce fricțiunile au început în 2014, ostilitățile au escaladat luna trecută după ce omul Vladimir Putin a anunțat lansarea unei invazii la scară largă a țării, inclusiv a capitalei Kiev, într-un presupus efort de „de-nazifiere” a țării.

Acuzat de antisemitism, pretinde că este evreu

Maduro conduce țara din 2013, dar și-a pierdut legitimitate în 2018 și pur și simplu a refuzat să părăsească scaunul puterii. Acesta a stat alături de Putin în ultimele două săptămâni ale operațiunilor militare.

Maduro a susținut acuzațiile de nazism împotriva lui Zelenski și și-a folosit contul de Twitter pentru a promova informații false, cum ar fi partajarea unui clip din sitcomul lui Zelenski ”Servant of the People” și a afirmat că este o reclamă de campanie prezidențială. Acesta a dat vina pe Statele Unite pentru războiul dintre Rusia și Ucraina. Maduro s-a confruntat cu acuzații repetate de antisemitism în timpul guvernării sale, pe care le-a respins pretinzând că este etnic evreu.

New York Times a raportat vizita

Ziarul New York Times a raportat vizita pentru prima dată, citând persoane anonime, care transmiteau că administrația Biden a ales să îl contacteze pe Maduro și să trimită o delegație la Caracas sâmbătă.

”Oficiali superiori americani călătoresc sâmbătă în Venezuela pentru a se întâlni cu guvernul președintelui Nicolás Maduro, potrivit unor persoane familiarizate cu chestiunea, în timp ce administrația Biden își intensifică eforturile de a separa Rusia de restul aliații săi”, a scris Times. 

CBS News, Wall Street Journal și Washington Post au publicat ulterior rapoarte similare, citând din nou persoane anonime, susținând că delegația de rang înalt se afla în drum spre palatul Miraflores, pe care Maduro îl ocupă ilegal. Postul de televiziune a susținut că intenția vizitei a fost în mod explicit de a discuta despre cumpărarea de petrol venezuelean pentru a reduce prețurile interne la benzină și pentru a încerca să oprească Rusia.

”Un grup de înalți oficiali americani a zburat sâmbătă în Venezuela pentru o întâlnire cu guvernul președintelui Nicolás Maduro pentru a discuta despre posibilitatea relaxării sancțiunilor asupra exporturilor de petrol din Venezuela, în timp ce administrația Biden consideră o interdicție a importurilor de petrol și gaz rusesc, potrivit două surse familiarizate cu situația”, scrie Washington Post. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel