Casa Albă, acorduri de confidențialitate. Trump le cere tuturor angajaților să-l semneze

SUA
SUA

Preşedintele american Donald Trump a ordonat ca membri importanţi ai personalului de la Casa Albă să semneze acorduri de confidenţialitate ca urmare a unor cazuri de scurgeri de informaţii în primele luni ale administraţiei sale, potrivit ediţiei de duminică a cotidianului Washington Post, relatează Reuters. 

Acordurile prevedeau că oficiali americani ar putea suporta sancţiuni financiare dacă dezvăluie presei sau altor surse informaţii confidenţiale de la Casa Albă şi ar fi urmat să rămână în vigoare şi după ce Trump nu va mai fi preşedinte, notează publicaţia citată. 

O copie a proiectului pentru un astfel de acord prevede penalizări de 10 milioane de dolari pentru fiecare caz de încălcare a acestui acord, bani care ar fi urmat să fie furnizaţi către Trezoreria SUA, a afirmat Ruth Marcus, editor adjunct al publicaţiei menţionate. 

Analiză pentru verificarea legalității semnării 

Responsabili din campania lui Trump au semnat acorduri similare, dar experţii juridici analizează dacă un astfel de acord ar fi legal pentru un angajat guvernamental de rang înalt, având în vedere protecţia dreptului la liberă exprimare prevăzută de Constituţie. 

Oficiali americani au fost de acord în cele din urmă să semneze aceste acorduri de confidenţialitate, în parte după ce au ajuns la concluzia că acestea nu ar putea fi puse în aplicare, notează publicaţia citată. Casa Albă nu a făcut deocamdată niciun comentariu în acest caz, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel