Casa Albă a cerut Congresului să aprobe trei vânzări de armament avansat către Taiwan

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Casa Albă ar fi cerut Congresului să aprobe trei vânzări de armament avansat către Taiwan.

Casa Albă a cerut în ultimele zile acordul Congresului pentru trei vânzări de armament avansat către Taiwan, au declarat surse apropiate situaţiei, transmite Reuters. Această mutare, venită înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, va nemulţumi probabil China, care consideră că Taiwanul este o provincie renegată şi pe care s-a angajat să o reunească cu ţara, chiar şi cu forţa, dacă va fi necesar.

Reuters a scris și în luna septembrie că până la şapte sisteme de armament majore se află în circuitul de export al SUA, pe fondul presiunilor sporite exercitate de administraţia Trump asupra Chinei.

Despre ce armament este vorba

Liderii comisiilor pentru relații externe ale Senatului și ale Camerei Reprezentanților au fost înștiințați că trei dintre vânzările de arme planificate au fost aprobate de către Departamentul de Stat al SUA care supraveghează vânzările militare străine, au declarat sursele, care sunt familiarizați cu situația, dar au refuzat să fie citate.

Notificările au fost pentru un lansator de rachete destinat folosirii din camioane fabricat de Lockheed Martin Corp numit High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), rachete aer-sol cu ​​rază lungă de acțiune, numite SLAM-ER și capace de senzori externi pentru Avioane F-16 care permit transmiterea în timp real a imaginilor și a datelor de pe avion înapoi la stațiile terestre. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat ar fi declarat că nu comentează aceste informații până când nu va exista o notificare oficială a Congresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel