Cartier general militar al Uniunii Europene. Marea Britanie blochează decizia

Marea Britanie a blocat o decizie care ar fi trebuit să permită înființarea primului cartier general militar al Uniunii Europene, cu câteva luni înainte de alegerile legislative britanice și începerea negocierilor privind Brexit-ul, au declarat vineri surse diplomatice.

"Britanicii blochează concluziile" care trebuiau aprobate luni de miniștrii de externe ai țărilor UE, apoi adoptate în mod oficial joi de către miniștrii europeni ai apărării, a afirmat o sursă diplomatică pentru AFP, confirmând o informație apărută pe site-ul specializat Bruxelles2/B2.

"Noi căutăm în continuare un compromis cu prietenii noștri britanici în legătură cu decizia juridică pentru ca această structură să fie creată. Are loc o discuție extrem de complicată în ceea ce privește denumirea strategică a acestei structuri", a declarat un alt diplomat european.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, s-a declarat "mândră" atunci când cele 28 de state membre ale UE și-au dat acordul de principiu la începutul lunii martie pentru crearea acestui cartier general militar european, amintind de "diviziunile" istorice ale europenilor în acest sens, în special din cauza refuzului categoric al Londrei de a participa la consolidarea 'Europei Apărării', relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel