Cartel Alfa: Reforma fiscală, incertitudini în relaţiile de muncă

Reforma fiscală propusă de actuala coaliţie de guvernare a provocat o mare incertitudine în ceea ce priveşte relaţiile de muncă.

Reforma fiscală propusă de actuala coaliţie de guvernare, axată în principal pe creşterea sarcinii fiscale la angajaţi şi scăderea sarcinii fiscale la angajator, mecanism cu care nu suntem de acord, a provocat o mare incertitudine în ceea ce priveşte relaţiile de muncă, se arată într-un comunicat al Cartel Alfa, remis miercuri, Agerpres.

Conform sursei citate, reprezentanţii Loteriei Române, instituţie din subordinea Ministerului Finanţelor, nu doresc să îşi asume decizia măririi salariilor brute.

'Până şi reprezentanţii unor instituţii cu capital de stat din subordinea Ministerului Finanţelor Publice, ca de exemplu Loteria Română, nu doresc să îşi asume decizia măririi salariilor brute. Este o nesiguranţă generală, determinată de posibilitatea ca acea parte din actul normativ cu transferul fiscal să fie declarată neconstituţională, ceea ce va determina dificultăţi, odată salariile brute mărite, pentru revenirea la situaţia iniţială', se mai precizează în comunicat.

În context, Cartel Alfa se adresează preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să clarifice situaţia transferului contribuţiilor, 'pentru a nu se juca cu soarta a milioane de lucrători'.

'Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA', în calitate de organizaţie reprezentativă care apără drepturile lucrătorilor, a respins de la bun început transferul de taxe sociale şi ne menţinem această poziţie. Indiferent de votul parlamentarilor - care ne dorim să fie majoritar în sensul respingerii OUG nr. 79/2017 la transferul de taxe - procesul legislativ trebuie să se desfăşoare cu prioritate', se mai spune în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel