Cartea Recordurilor. Cel mai bătrân bărbat din lume. Date oficiale

Masazo Nonaka, un japonez în vârstă de 112 ani, a fost recunoscut oficial marţi de Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai bătrân bărbat din lume, informează DPA. 

Nonaka, care locuieşte la o pensiune cu ape termale aflată în proprietatea familiei sale şi situată în nordul insulei Hokkaido, a primit certificatul din partea lui Erika Ogawa, vice-preşedintele filialei japoneze a Cărţii Recordurilor. 

Fostului proprietar al pensiunii din oraşul Ashoro îi place să-şi petreacă timpul împreună cu familia, citind ziare, privind la televizor sau mâncând dulciuri, potrivit reprezentanţilor Guinness. 

Nonaka s-a născut la 25 iulie 1905, cu doar câteva luni înainte ca Albert Einstein să publice celebra teorie a relativităţii. În 1931, Nonaka s-a căsătorit cu Hatsuno şi au avut cinci copii împreună. 

Bătrânul mai are şapte fraţi şi o soră care locuiesc în acelaşi oraş. 

Recunoscut oficial

Japonezul a fost recunoscut oficial drept cel mai bătrân bărbat din lume după ce Francisco Nunez Olivera din Spania a murit în luna ianuarie, la vârsta de 113 ani. 

Realizarea domnului Nonaka este extraordinară. Ne poate da tuturor o lecţie importantă despre valoarea vieţii şi despre cum să extindem limitele longevităţii, spune Craig Clenday, redactor şef al Cărţii Recordurilor Guinness. 

Cea mai în vârstă persoană din lume este Nabi Tajima, de 117 ani, rezidentă în Kagoshima, o prefectură din sudul Japoniei, potrivit Gerontology Research Group din Statele Unite. Decana de vârstă a planetei s-a născut la 4 august 1900.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel