Cartea Recordurilor. Lanț uman de Ziua Internațională a Cărții

Brașovul vrea să intre în Cartea Recordurilor prin organizarea celui mai mare lanț de oameni care citesc, duminică, 22 aprilie, în centrul orașului.

Municipiul Braşovul îşi propune să intre în Cartea Recordurilor, duminică, 22 aprilie, prin organizarea în centrul oraşului a celui mai mare lanţ de oameni care citesc, eveniment prin care se doreşte a fi sărbătorită Ziua Internaţională a Cărţii, dar şi Centenarul Marii Unirii.

Asociaţia C'Art Fest, care organizează manifestarea, a informat că oamenii se vor aşeza, începând cu ora 12,00, în şir indian pornind din Piaţa Sfatului, pe toată lungimea străzii Republicii. Fiecare participant va citi cu voce tare câte o propoziţie din romanul Desculţ de Zaharia Stancu.

[citeste si]

Recordul actual, deținut de India

Sunt reguli stricte care trebuie respectate, altfel recordul nu poate fi omologat. Textul va fi oferit de organizatori, iar fiecare participant va primi câte o brăţară de înregistrare. Numărul de pe brăţară va coincide cu numărul propoziţiei. De asemenea, fiecare participant va fi înregistrat într-un tabel, atât înainte, cât şi după citirea propoziţiei. Dacă va exista o pauză mai mare de 10 secunde între doi cititori, încercarea va eșua. Organizatorii estimează că manifestarea se va derula pe parcursul a peste trei ore. Actualul record este deținut de India, unde lanțul uman a cuprins 3.071 de persoane.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel