Cartea lui Hitler, ”Mein Kampf”, va fi publicată în Germania

mein kampf
mein kampf

Landul german Bavaria se pregătește să publice în 2015 lucrarea lui Adolf Hitler, Mein Kampf, scrisă în 1924, înainte ca landului să îi expire drepturile de publicare asupra operei fostului lider nazist, potrivit BBC.

Deși cartea nu este interzisă în Germania, Bavaria a primit, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, drepturile de publicare a volumului scris de Hitler, timp de 70 de ani, până în 2015.

Landul Bavaria s-a folosit de acest drept pentru a preveni publicarea de ediţii în germană din 1945, însă restricţiile privind drepturile de autor sunt valabile până la sfârşitul anului 2015, când se împlinesc și 70 de ani de la moartea lui Hitler.

Hitler a scris Mein Kampf (Lupta mea), în 1924, în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea în Bavaria pentru că a încercat să organizeze o lovitură de stat. Cele două volume ale Mein Kampf au fost publicate în 1925 şi 1926, înainte ca Hitler să devină cancelar al Germaniei și conţine elemente autobiografice, dar și vederile autorului despre rasa pură, ura faţă de evrei şi opoziţia faţă de comunism.

După venirea la putere a lui Hitler în 1933, multe cupluri primeau ca dar de nuntă cartea Mein Kampf, deși, mulți cititori, printre care și Benito Mussolini, au găsit volumul plictisitor.

Autorităţile bavareze a anunţat că pregătesc acum o ediţie pentru studenţi, care va include comentarii critice.

Potrivit lui Edith Raim de la Institutul de Istorie Contemporană, lucrarea lui Hitler care va fi publicată în 2015 ”va fi o lucrare ştiinţifică solidă."

În România, Editura Pacifica a publicat Mein Kampf la începutul anilor 90, de editura Pacifica, fără succesul scontat, întrucât o mare parte din tiraj nu a fost vândut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel