Cartea lui Adelin Petrișor i-a enervat pe comuniști: ”A defăimat conducătorul”

adelin-petrisor
adelin-petrisor

Asociația România Muncitoare i-a trimis directorului general al Societății Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, o adresă prin care solicită interzicerea cărții lui Adelin Petrișor despre Coreea de Nord, intitulată ”Țara unui singur Gras”. Organizația comunistă îl acuză pe reporterul TVR că a defăimat poporul lui Kim Jong Un nu doar prin cartea sa, ci și în timpul unui interviu televizat.

”Țara unui singur gras” se va lansa, duminică, la târgul de carte Gaudeamus, de la ora 14:00, la standul Dacia. Jurnalistul a scris cartea l-a sfârșitul vizitei sale de o săptămână în Coreea de Nord, efectuată în 2012, cu prilejul centenarului nașterii lui Kim Ir Sen, făuritorul Coreei de Nord comuniste.

Asociația România Mare este supărată, printre altele, de titlul cărții reporterului, care ”face aluzie la conducătorul statului și partidului din R.P.D Coreea, domnul Kim Jong Un, de parcă în această țară nu ar mai fi și alte persoane grase”, se arată în solicitarea postată de reporter pe blogul său.

Citește și: Adelin Petrișor, reporter cu banderolă în “Țara unui singur gras”

Asociația comunistă susține că are acordul ambasadorului Coreei de Nord la București, Kim Son Gyong, să facă această cere. Diplomatul nord-coreean este, de altfel, cel care a făcut demersuri pentru vizita lui Adelin Petrișor în țara asiatică. Daniel Dediu, președintele asociației, avertizează cu privire la riscul unui conflict diplomatic, dacă TVR nu-i va cere scuze ambasadei Coreei de Nord și dacă nu se interzice lansarea cărții.

Contactat vineri de Mediafax, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat că a primit joi seară adresa semnată de preşedintele Asociaţiei România Muncitoare. Săftoiu a mai spus că va supune atenţiei Comitetului Director al TVR această adresă în data de 26 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel