Carte controversată privind celibatul preoţilor. Fostul papă Benedict nu vrea să fie coautor

Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Fostul papă Benedict al XVI-lea a anunțat că nu vrea să fie coautorul unei cărți controversate. 

Fostul papă Benedict al XVI-lea nu a fost niciodată de acord să apară în calitate de coautor al unei cărţi controversate în legătură cu celibatul în rândul preoţilor, a declarat marţi secretarul său personal, arhiepiscopul Georg Ganswein, relatează Reuters şi dpa, scrie Agerpres. 

Georg Ganswein a declarat pentru Reuters că, la solicitarea fostului papă, el l-a rugat pe principalul autor al cărţii, cardinalul Robert Sarah, să ceară editurii să elimine numele lui Benedict de pe coperta, din nota introductivă şi concluziile cărţii.

Eseu despre preoție

Benedict ştia că Robert Sarah scria pe o carte pe această temă şi i-a trimis un eseu despre preoţie autorizându-l să facă ce vrea cu el, a declarat Gaenswein pentru agenţia de ştiri ANSA.

Dar nu a autorizat niciodată un proiect pentru o carte scrisă în colaborare şi nici nu a văzut sau a autorizat coperta, a adăugat Gaenswein, afirmând că este vorba despre o neînţelegere, iar cardinalul Sarah a acţionat cu bună credinţă.

Benedict l-a rugat pe Sarah să-i elimine numele în calitate de coautor, a mai spus Gaenswein.

Mesajul cardinalului

Cardinalul Robert Sarah a postat un mesaj pe Twitter în care a afirmat că lucrarea va fi acum prezentată ca fiind scrisă de el cu contribuţia lui Benedict al XVI-lea.

Cu toate acestea, Robert Sarah a negat marţi că noua carte despre celibatul preoţilor este publicată fără acordul lui Benedict al XVI-lea.

Fostul papă a fost criticat pentru comentariile sale din carte, el fiind acuzat că afirmaţiile sale riscă să destabilizeze mandatul papei Francisc.

Când va fi publicată cartea

În noua carte despre criza abuzurilor din Biserica Catolică, care urmează să fie publicată în februarie, fostul papă Benedict al XVI-lea critică ideea renunţării la celibat în rândul preoţilor şi consideră că rolul preotului trebuie să rămână acela de "mire al lui Hristos".

În urma penuriei de preoţi din Amazonia, un sinod a sugerat hirotonisirea bărbaţilor căsătoriţi şi ajunşi la vârsta a treia (denumiţi "viri probati"), preferabil autohtoni. Papa Francisc urmează să ia o decizie în această chestiune foarte sensibilă în săptămânile următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel