EXCLUSIV  Carol al II-lea, întrevedere cu Hitler. Mărturisiri din jurnalul Regelui: ”Cum îndrăznește un caporal?”

La finele anilor '30, cu puțin timp înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, România era prinsă între cele două dictaturi atroce ale secolului XX: nazismul german în Vest și stalinismul venit din Est. 

Încercând fără succes să găsească sprijinul democrațiilor europene, Regele Carol al II-lea, tatăl Regelui Mihai, se întâlnește cu Adolf Hitler pe 24 noiembrie 1938, la Berchtesgaden, Germania, în celebrul ”Cuib al vulturilor”, unde au loc discuții tensionate pe care Carol le va nota în jurnal.

În documentarul ”Războiul Regelui”, Regele Mihai, cel care l-a însoțit pe Carol în Germania, precizează că: „Drumul către ”Cuibul vulturilor” a fost foarte lung. Am ajuns la celebrele trepte pe care le vedeți în filme. Tatăl meu a urcat în cabană împreună cu Hitler și cu ceilalți iar eu am rămas jos”.

Istoricul Matei Cazacu continuă și povestește în documentar despre întrevederea dintre Regele Carol al II-lea și Adolf Hitler:

”După monologul de două ore al lui Hitler, Carol, tensionat, și-a aprins un trabuc. Hitler i-a zis că, deși fumatul este interzis, îi permite să fumeze.

Ulterior, Regele Carol al II-lea și-a notat în jurnal: ”Cum îndrăznește un caporal să-i reproșeze unui rege că fumează?”, aluzie la faptul că în Primul Război Mondial, Hitler nu a depășit gradul de caporal deși își însușise merite în Marele Război.

Ulterior, la puțin timp după întrevedere, pe 23 august 1939, Hitler va ajunge la o înțelegere cu Stalin, prin celebrul ”Pact de neagresiune”, Pactul Ribbentrop-  Molotov care avea și un protocol secret privind împărțirea Europei, Basarabia și Bucovina de Nord fiind ”cedate” URSS-ului de către Hitler.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel