Carnea unui leopard, vândută drept remediu pentru astm. Trei persoane arestate

Trei persoane au fost arestate și sunt anchetate după ce au încercat să vândă carnea unui leopard drept remediu pentru astm.

Trei persoane, inclusiv o femeie, au fost arestate vineri în Sri Lanka după ce au prins şi ucis un leopard, o specie aflată în pericol de dispariţie, pentru a-i vinde carnea, despre care se crede ar vindeca astmul, potrivit unei credinţe populare, informează AFP, scrie Agerpres. 

"Au ucis animalul şi i-au tăiat capul, după ce l-au prins joi", a declarat pentru AFP inspectorul şef Dushantha Kangara.

Cei trei au fost arestaţi de poliţiştii din Udubumbara (centru) în urma unei descinderi la casa acestora. Suspecţii au aruncat capul leopardului în pădure şi i-a luat carcasa pentru a-i vinde pielea şi carnea, potrivit lui Kangara. Mai mulţi leoparzi au fost deja prinşi în aceeaşi regiune, situată la circa 175 kilometri est de Colombo.

Remediu pentru astm 



Poliţia a confiscat de la cei trei suspecţi 17 kilograme de carne de leopard. Se crede despre carnea acestei feline că este un remediu pentru astm, a precizat Kangara.

Leoparzii din Sri Lanka, estimaţi la mai puţin de o mie de exemplare, se află pe lista animalelor pe cale de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN).

Rănirea unui leopard se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare în Sri Lanka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel