Carnea crescută în laborator, la un pas să devină realitate. Petre Daea, reacție: Noi hrănim poporul din brazdă

Carnea crescută în laborator, la un pas să devină realitate. Petrea Daea, reacție: Noi hrănim poporul din brazdă / Foto: Pixabay, de RitaE
Carnea crescută în laborator, la un pas să devină realitate. Petrea Daea, reacție: Noi hrănim poporul din brazdă / Foto: Pixabay, de RitaE

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre carnea crescută în laborator.

Administrația americană pentru alimente și medicamente a anunțat că va permite unei companii californiene să preleveze celule de la găini vii. Acestea ar urma să fie crescute, ulterior, într-un laborator. Astfel, carnea crescută în laborator este la un pas să devină realitate. Scopul acestei revoluții alimentare este de a produce carne fără sacrificarea niciunui animal. Ministrul Agriculturii a fost contactat de către Realitatea Plus pentru a comenta acest subiect.

"Sunt preocupări de tot felul și nu îi putem opri pe oameni să se gândească și să acționeze. Eu sunt constant în abordare și consecvent în ceea ce spun, noi hrănim poporul din brazdă. Avem posibilitatea concretă de a face hrană, nu deschidem ușa laboratorului să mulgem vaca, Doamne ferește. Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice. Noi ne desfășurăm activitatea lângă animale.

Referitor la interdicția de a crește porci, eu știu că nu există aceste legi. În Parlament se legiferează în folosul țării. Haideți să așteptăm, nu s-a pus o asemenea problemă, nu va dispărea porcul. Fermele mari și gospodăriile poporului vor produce în continuare", a spus Petre Daea.

Carne de pui crescută în laborator, servită pentru prima dată într-un restaurant

Carne de pui crescută în laborator a fost servită pentru prima dată sâmbătă într-un restaurant din Singapore în anul 2020. Aceasta a fost o etapă istorică pentru producătorii săi care sperau să reducă amprenta de carbon lăsată de consumul de carne pe planetă, relatează AFP, scrie Agerpres.

La începutul lunii decembrie din 2020, Singapore şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, firma susţinând că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru aşa-numita "carne curată" care nu provine de la animale sacrificate.

Eat Just a anunţat atunci prima sa vânzare comercială în restaurantul 1880 dintr-un cartier luxos din Singapore. Restaurantul a servit această carne produsă în laborator unor tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, invitaţi la această lansare datorită "angajamentului lor de a construi o planetă mai bună".

La această cină "istorică" jurnaliştii nu au avut acces din cauza pandemiei de COVID-19. Servirea acestei cărni artificiale este "o etapă revoluţionară în lupta împotriva schimbărilor climatice şi a aprovizionării populaţiei mondiale fără a afecta planeta", a declarat fondatorul restaurantului 1880, Marc Nicholson.

Pentru fondatorul Eat Just, Josh Tetrick, această premieră "ne aduce mai aproape de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita distrugerea unei singure păduri, mutarea unui singur habitat animal sau utilizarea unei singure picături de antibiotic".

Consumul de carne la nivel mondial este aşteptat să crească cu 70% până în 2050, iar carnea artificială ar putea satisface în curând o parte din această cerere, potrivit start-upului american Eat Just. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Carnea crescută în laborator e viitorul. Finanțarea pentru domeniu a crescut de șase ori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel