Carnea crescută în laborator a fost aprobată. Vezi unde se întâmplă

Carnea de pui crescută în laborator a primit undă verde către start-up-ul american Eat Just. Aceasta urmează să fie vândută sub formă de nuggets.

Singapore a dat undă verde vânzării de carne de pui crescută în laborator de către start-up-ul american Eat Just, firma susţinând că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru ceea ce ei numesc „carne curată” care nu provine de la animale sacrificate.

Carnea, care urmează să fie vândută sub formă de nuggets, va avea un preț similar cu cel al puiului premium atunci când va fi lansată pentru prima dată într-un restaurant din Singapore, „într-un termen foarte scurt”, a spus co-fondatorul și CEO-ul Josh Tetrick, citat de Reuters.

Cererea pentru alternative la carnea obişnuită este în creştere pe fondul preocupărilor legate de starea de sănătate, bunăstarea animalelor şi mediul înconjurător. Mai multe produse care înlocuiesc carnea și care sunt bazate pe proteine din plante, promovate de firmele Beyond Meat Inc, Impossible Foods și Quorn, se află deja pe rafturile supermarketurilor şi în meniurile restaurantelor.

Însă aşa-numita „carne curată” sau „carne de cultură”, care este crescută în laborator din celule musculare provenite de la animale, este încă într-un stadiu incipient, având în vedere costurile ridicate de producție.

Se investesc sume enorme în carnea crescută în laborator

Fondat în 2011, Eat Just îi numără deja pe magnatul Li Ka-shing din Hong Kong și pe Temasek, o companie de investiții de stat din Singapore, printre susținătorii săi. CEO-ul Josh Tetrick a precizat că start-upul a strâns peste 300 de milioane de dolari de la înființare, în prezent fiind evaluat la aproximativ 1,2 miliarde de dolari. La nivel global, peste 20 de companii testează pește, carne de vită și pui cultivate în laborator, în speranța că vor intra pe un segment pentru care nu sunt încă dovezi al pieței alternative a cărnii.

Competitorii Eat Just au atras la rândul lor investitori atrăgători. De exemplu, Memphis Meats, cu sediul în SUA, a strâns fonduri anul acesta într-un acord condus de SoftBank Group din Japonia și Temasek, avându-i totodată ca susținători și pe celebrii miliardari Bill Gates și Richard Branson, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel