Jurnalistul Val Vâlcu a comentat prețul cărnii de porc importate din Spania în România și a făcut comparație cu situația de dinainte de Revoluție în care occidentalii se plângeau de dumpingul țărilor comuniste.
„M-am dus la un supermarket. Era carne de porc, o ditamai halca, în plastic, proveniență Spania – 20 de lei kilogramul. Nu mai știu ce fruct era 29 de lei kilogramul. Cum să fii vegan în condițiile astea? Trebuie să fii bogat ca să fii vegan.
Nu mai zic de preț, 20 de lei un kilogram de carne. Ce mănâncă porcul acela, cum crește? Se predă singur, se abatorizează cu mâna lui”, a comentat Val Vâlcu în emisiunea de la DC News TV.
„Același magazin avea pește, crap, luat din baltă. Ăla crește singur, mănâncă ce mănâncă în baltă. Îl prinde cu o plasă și îl aruncă pe tejghea. Porcul totuși îl hrănești, fie că stă într-un grajd îngust, fie că aleargă pe câmpii. Cineva trebuie să-l taie și să-l ambaleze. Îl aduce din Spania până aici și e 20 de lei kilogramul? Crapul e 25-29 de lei.
Se zicea înainte că țările comuniste, printre care și România, fac dumping și distrugeau industriile occidentale. Se zicea la Europa Liberă. Păi agricultorul român nu pățește acum la fel, dacă găsești porc cu 20 de lei kilogramul?”, a adăugat jurnalistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu