Carne de cal în loc de cea de vită în Alba, dar cu certificat sanitar-veterinar

abator
abator

Carnea despre care există suspiciuni că ar fi de cal, şi nu de vită, pe care trei persoane din Vrancea au vândut-o la două unităţi din judeţul Alba, a fost recepţionată la societăţile respective, fiind însoţită de factură, declaraţie de conformitate şi certificat sanitar-veterinar pentru carne proaspătă.

La solicitarea Poliţiei, două echipe de inspectori din cadrul instituţiei s-au deplasat la cele două unităţi, în vederea acordării sprijinului în derularea unei anchete cu privire la suspiciunea de substituire de către o societate de abatorizare din Vrancea a cărnii de bovină cu carne de cabalină. În urma verificărilor la faţa locului s-a dispus sechestrarea cantităţii de 1.307 kilograme de carne, s-au recoltat probe de carne care au fost sigilate, individualizate şi trimise la analiză pentru determinarea speciei. Carnea respectivă a fost recepţionată la cele două unităţi fiind însoţită de factură, declaraţie de conformitate şi certificat sanitar-veterinar pentru carne proaspătă.

Trei persoane din judeţul Vrancea au fost arestate, fiind acuzate că vindeau carne de cal în loc de carne de bovină. Anchetatorii susţin că aproximativ 30 de tone de carne de cal ar fi fost comercializate, sub formă de carne de vită, în Bucureşti, Alba, Constanţa şi Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel