Urmărește emisiunea live


Carnavalul de la Veneția a fost suspendat, din cauza virusului COVID-19

Carnavalul de la Veneția a fost suspendat, cu două zile înainte să ajungă la festivitățile de închidere, din cauza virusului COVID-19. 

Anunțul a fost făcut de guvernatorul regiunii, după ce cazurile de COVID-19 din Italia s-au răspândit rapid. Bilanțul a ajuns la 130 de persoane infectate, dintre care 26 în stare gravă.

„Facem apel la cooperarea cetățenilor. Nu este un moment ușor, dar cu informațiile pe care le avem acum, sperăm că putem să oprim răspândirea virusului", a declarat guvernatorul regiunii Veneto.

Carnavalul, care atrage zeci de mii de vizitatori în orașul Veneția, ar fi avut loc până marți. Muzeele, școlile, universitățile și alte spații publice vor fi închise și în Veneția, și în restul regiunii Veneto. 

Până acum, 25 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în regiunea Veneto. În plus, o persoană și-a pierdut viața în această regiune. Situația este îngrijorătoare și în regiunea vecină Lombardia, unde sunt cele mai multe cazuri.

Cel mai mare salt în cazurile de COVID-19 confirmate a fost raportat de autoritățile din Lombardia, o regiune populată care include capitala financiară a țării, Milano. În această zonă au fost confirmate peste 89 de cazuri. 

Potrivit MAE, nu sunt români printre cei infectați. Cu toate acestea, sunt comunități importante în Lombardia (aprox. 176.000 de români) și Veneto (aprox. 127.000 de români), în zonele unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel