Carnagiu la maratonul din Boston. Morți și răniți în urma unui posibil atentat terorist

boston_atentat
boston_atentat

Maraton însângerat la Boston. Două explozii puternice au avut loc în timpul competiției, în apropierea liniei de final provocând moartea a cel puțin trei persoane și rănirea a circa 140 de persoane, unele având membrele amputate.

[caption id="attachment_306079" align="aligncenter" width="640"] Sursa foto: edition.cnn.com[/caption] Update: Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston este de cel puţin trei morţi şi 144 de răniţi, conform unor surse medicale şi poliţiei, relatează CNN. Mai multe persoane rănite au membrele amputate. Guvernatorul statului Deval Patrick a vorbit despre "peste 100 de răniţi dintre care unii sunt în stare gravă". Potrivit presei americane, printre victimele exploziilor de la Boston s-ar afla și un băiat în vârstă de opt ani, iar mai mulţi răniţi sunt, de asemenea, copii. Cele două explozii s-au produs "simultan", în apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanţă, potrivit şefului poliţiei din Boston Ed Davis. O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore. Alte două dispozitive explozive au fost depistate în Boston şi au fost dezamorsate. Martorii susțin că au auzit ceva ce semăna cu două explozii și au văzut fumul în creștere aproape de Biblioteca Publică din Boston.

"Au fost mai multe explozii; la faţa locului s-au deplasat serviciile de intervenţie. Nu ştim exact câte persoane au fost rănite", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului poliţiei din Boston.

Conform unei surse citate, trei cadavre au ajuns la morga unuia dintre spitalele din Boston.
În urma celor două explozii, numărul persoanelor rănite se ridică la 23. Bombele se pare că au fost amplasate în pubelele de gunoi.

Autorităţile americane nu au stabilit încă dacă exploziile produse la maratonul din Boston au fost accidentale sau este vorba de un atac terorist.

Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că este foarte probabil ca exploziile să fi fost un "atentat" terorist, securitatea fiind sporită în oraşele Boston, Washington DC şi New York în urma incidentului, relatează CNN.

Potrivit Reuters, președintele Statelor Unite, Barack Obama, a fost înştiinţat cu privire la explozii.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patrioţilor, marcată în a treia zi de luni din aprilie începând cu anul 1897.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel