Carmen Moise, țeapă de proporții. Ce a pățit jurnalista

Jurnalista Carmen Moise a povestit o întâmplare memorabilă care a făcut-o de-atunci să-și organizeze singură vacanțele.

În urmă cu câțiva ani, ziarista a luat o țeapă de la o agenție de turism românească. Această agenție din București i-a vândut un pachet foarte avantajos într-un mic orașel, în Sithonia. Doar că surpriză! Când a ajuns în Grecia i s-a spus că locul unde avea cazarea plătită și confirmată de agenția din România nu există.

"Povestea mi se pare acum amuzanta dar incercati sa va imaginati urmatoarea scena. Noi, patru oameni care aveam forma scaunelor de la masina, incercand sa se intelegem, in miez de noapte, cu 4 grecoaice care stateau la cafele si tutun in curtea lor, linistite. Numele pensiunii lor era oarecum asemanator cu ceea ce cautam noi. Le-am aratat doar o foaie de hartie, dovada ca am platit cazarea.

Atunci am invatat primul cuvant in greaca – Oxi, oxi. Adica, nu, nu. Ne-am asezat in fund, pe marginea trotuarului si atunci cred ca si-au dat si ele seama ca e groasa treaba, ca noi nu o sa plecam de acolo doar pentru ca striga ele, facand rotocoale de fum pe nari, oxi, oxi. Asa ca l-ai chemat in ajutor pe nepotul Iorgos. Baiatul stia engleza, avea propria lui taverna si mirosea a calamar prajit ceea ce era un pic riscant sa stea mult in preajma noastra pentru ca eram nemincati de aproape 24 de ore.

In fine, cu accent de Zorba, Iorgos ne-a explicat calm cum sta situatia – locul unde aveam noi cazarea platita si confirmata de agentia din Romania, nu exista. Punct."Dar, nu este vina voastra. Asa ca, o sa incercam rapid sa gasim o solutie. Acum e noapte, si e cam greu, ca lumea doarme. Asa ca ramineti aici pana dimineata, cand dau eu niste telefoane si vedem cum rezolvam. " Si nu doar ca ne-a cazat la matusile lui tutungioaice, dar ne-a purtat prin toate camerele, ca sa ne alegem unde vrem sa dormim.

A, am uitat sa spun, gratis. Deci ne-a zis din start sa nu ne facem griji, ca nu ne costa nimic. Nu am dormit toata noaptea, am fost sigura ca e o capcana – ori suntem filmati cu camera ascunsa, ori vom fi transati de grecoaicele zambarete, cum am vazut eu in niste filme de groaza, cand eram mai mica. Ei bine, dimineata ne-au asteptat cu micul dejun si cu vestea pe care s-ar fi bucurat sa ne-o dea ele, dar nu stiau cum.

Asa ca au strigat din nou peste gard "Iooorgooos" si Iorgos a venit zambind si ne-a spus intr-o fraza, fara sa respire, ca avea niste calamari pe gratar : "daca va place, ramineti aici. Imi dati mie voucerul ala, e problema mea cum recuperez banii de la agentie, voi nu va bateti capul, de acum grija voastra e plaja, mancarea, bautura. Vacanta placuta. Si bine ati venit in Grecia." In ultima zi, Iorgos mi-a dat cea mai importanta lectie despre cum sa imi organizez de acum incolo vacanta in Grecia. "Next year, call Iorgos". Apoi, mi-a spus care sunt site-urile pe care trebuie sa caut cazare, care sunt de incredere, ca cel mai bine este sa corespondez direct cu proprietarul si sa incerc de fiecare data sa si negociez, pentru ca ei adora asta", a povestit Carmen Moise pe blogul Ionelei Năstase.

VEZI ȘI: Emma Zeicescu, după decizia lui Ovidiu Marincea: Îi comunic public...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel