Carmen Iohannis, criticată: ”Te reprezinți doar pe tine”. Etichete diplomatice

Ioana Varsta, autoarea cărții ”Protocol și etichete diplomatice”, a scris despre ținuta lui Carmen Iohannis, purtată în Italia. 

”Despre ținuta feminină

Pentru că în ultimele zile sunt întrebată sistematic ce părere am despre rochiile roz, m-am hotărât să mă exprim în acest sens.

Cei care mă cunosc știu că nu rezonez la culoarea roz. O consider superficială, cu aspirații de frivolitate deși vrea să inducă candoare, care induce inevitabil măcar un pic de sclifoseală fie și numai prin faptul că te oprești la un moment dat la ea din milioanele de alte opțiuni. Dar nu despre asta este vorba aici.

Este vorba despre faptul că în momentul în care ocupi poziția de Primă Doamnă trebuie să te supui unor rigori, dacă și numai dacă vrei să fi luată în serios și te interesează modul în care este percepută propria ta țară. Astfel, nu este permisă purtarea sandalelor niciodată. Mai precis, nu este acceptată expunerea degetelor de la picioare, mai ales în timpul unor activități oficiale, indiferent de țara în care se face vizita respectivă. Este recomandat ca la ținutele purtate în timpul zilei să existe mâneci, fie ele și scurte. Lungimea rochiilor sau fustelor trebuie să fie cel puțin imediat deasupra genunchiului. Purtarea ciorapilor este obligatorie, indiferent de sezon. Nu este acceptată purtarea unghiilor lungi sau a lacurilor de unghii colorate în niciun context. Bineînțeles, despre pedichiură nu discutăm pentru că, așa cum am mai spus, unghiile de la picioare nu se expun niciodată (toate detaliile despre regulile privind ținuta feminină la puteți regăsi în Secțiunea 11, subcapitolul 1 din lucrarea „Protocol și etichetă diplomatice", ed. CH Beck, pp. 159-161). Alegerile pe care le faci ținând cont de aceste repere ajung să îți definească propriul stil.

În momentul în care alegi să nu ții cont de aceste reguli, de fapt, înseamnă că alegi să te reprezinți doar pe tine însăți. Și pentru că imaginile sunt cele mai elocvente în asemenea situații, vă propun să urmăriți modul în care Carla Bruni a ales să reprezinte Franța, în perioada în care a fost Prima Doamnă. Carla Bruni care a făcut niște pictoriale spectaculoase la viața ei, dar care a înțeles exact ce are de făcut în această nouă postură. Și nu a părut nici mai urâtă, nici mai bătrână, nici mai scorțoasă, ci doar mai responsabilă.

P.S. Am văzut o serie de persoane care afirmă că agrează stilul vestimentar și atitudinea lui Carmen Iohannis. Că li se pare interesant modul în care sfidează niște reguli. Eu pot să spun că în asemenea situații forma atrage fondul.” a scris Ioana Varsta pe pagina ce poartă aceeași denumire cu a cărții.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel