Carmen Dan, şedinţă de urgenţă cu prefecţii

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a luat legătura din Centrul Operațional de Comandă al MAI cu toți prefecții din județele unde s-au înregistrat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase, asigurându-se că aceștia sunt implicați în coordonarea intervențiilor pentru ajutorarea populației.

Ministrul Carmen Dan a cerut prefecților să fie în teren, în comunitățile unde au fost înregistrate probleme. La finalul zilei, în jurul orei 19.00, se va organiza o videoconferință pentru a se trece în revistă un prim bilanț al pagubelor la nivel național.

În prezent mai sunt sub Cod Portocaliu meteo 4 județe din nordul țării, respectiv Suceava, Neamț, Iași și Botoșani, iar pe Cod Portocaliu hidrologic 15 județe AG, BV, BZ, CV, DB, DJ, GR, GJ, IF, OT, PH, SM, SB, TR și VL.

În județele unde situația s-a stabilizat se lucrează deja la inventarierea pagubelor și acordarea primelor forme de ajutor constând în distribuția de apă potabilă sau dislocarea unor containere pentru cazarea persoanelor ale căror locuințe au fost inundate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel