Carmen Dan, Matteo Salvini, discuții pentru preluarea președinției Consiliului UE

Cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene s-a numărat printre subiectele discutate de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri şi ministrul de Interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini.

 'Am agreat împreună că în Uniunea Europeană avem nevoie de mai multă colaborare şi încredere, iar acestea se clădesc prin dialog şi cunoaştere reciprocă. Am subliniat modul în care comunitatea de români din Italia şi comunitatea de italieni din România reprezintă un liant puternic şi contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţărilor noastre', a declarat Carmen Dan, marţi, după întâlnirea cu oficialul italian, la sediul MAI.

Cooperare pe toate planurile

Ea consideră că este firesc să existe un dialog constant între cele două guverne pentru binele comunităţilor din România şi Italia. 'Ştiu că guvernul italian este foarte preocupat de combaterea criminalităţii. I-am reconfirmat colegului meu toleranţa noastră zero faţă de criminalitate şi disponibilitatea de a continua cooperarea eficientă dintre forţele noastre de ordine pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii. Aşadar, atunci când vorbim de infracţionalitate, lucrurile sunt clare: autorii faptelor penale trebuie traşi la răspundere indiferent de cetăţenia acestora, de aceea ne exprimăm întreg sprijinul nostru şi îl asigur încă odată pe ministrul Salvini de totala cooperare a autorităţilor de aplicare a legii din România', a mai spus Carmen Dan. În opinia sa, România dispune de toate instrumentele necesare pentru consolidarea cooperării poliţieneşti, atât prin intermediul ataşaţilor de afaceri interne, cât şi în ceea ce priveşte continuarea trimiterii în misiune în Italia a poliţiştilor români. În cel mai scurt timp, un alt ataşat de interne va fi trimis la Roma. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel